Reguli si alte informatii privind factiunile

In jos

Reguli si alte informatii privind factiunile

Mesaj Scris de Madalin. la data de Mar Dec 29, 2015 7:29 pm

Regulile liderilor se aplica si subliderilor, liderul are datoria de a instiinta subliderul cu referire la aceste reguli.
Liderul raspunde de orice actiune (ex.: /invite, FW) gresita pe care subliderii o fac.


Dupa importanta lor, regulile sunt structurate pe urmatoarele categorii:

Reguli demitere

- se poate scoate un membru din factiune doar daca a incalcat regulamentul general sau regulamentul intern al factiunii.
Daca a facut DM / injurat / incalcat regulamentul serverului in orice fel, chiar daca acesta a avut sau nu a avut vechime in factiune, se poate scoate din factiune sau i se poate acorda faction warn (FW), in functie de situatie.ex. de greseli interioare:
- News Reporter: /news scris gresit
- departamente: acordare unui wanted gresit, arestarea unui robber
- School Instructor: acordarea licentelor fara teste
- mafii: neprezentare la WAR
- neprezentare la sedinta
- cearta cu un membru din factiune,
- spam pe chatul familiei (repetarea unui mesaj de minim 3 ori)
- ironizarea factiunii
- raport de activitate incomplet
- inactivitate mai mare de 3 zile (72 ore)


- Se poate scoate un membru fara faction punish doar daca acesta are o vechime mai mare de 14 zile (2 saptamani) in factiune.
Sub nicio forma nu se scoate fara faction punish daca nu are cele 14 zile.- daca a incalcat reguli minore din factiune si are cele 14 zile vechime, se poate scoate fara faction punish.
- daca nu a incalcat nicio regula cat timp era in factiune, dar si-a depus cererea de demitere si are 14 zile in factiune, acesta se scoate fara faction punish.- Se scoate un membru cu 40 faction punish daca nu are cel putin 14 zile de cand este in factiune, dar doar daca a incalcat reguli clare din regulament, sau daca are 14 zile si a incalcat regulile serverului in mod intentionat sau neintentionat (ex.: a facut DM, a injurat, a dat /news total aiurea, etc.).
- Pentru orice demitere (/uninvite) este nevoie de un motiv clar si de dovezi existente, in cazul unei plangeri. Daca liderul nu aduce nicio dovada, acesta o sa fie sanctionat.
- Playerii banati pot fi demisi doar dupa 3 zile de la primirea banului, pentru inactivitate. Daca nu aveau 14 zile in factiune in momentul banului vor fi demisi cu FP, daca aveau 14 zile in momentul primirii banului vor fi demisi fara FP. Motivul de demitere va fi 'banat', nu 'inactiv', 'inactivitate' sau altceva.
- Playerii banati care fac cerere de demisie vor primi uninvite cu motivul 'banat'.
- Nu se sanctioneaza membri cu 'avertisment verbal' pentru incalcari clare din regulament. ex.: DM, wanted dat fara dovezi, insulte.
Se sanctioneaza cu FW/demitere, avertismentul verbal este aproape egal cu 0 si trebuie dat doar in cazuri foarte rare (gen pentru limbaj nu foarte grav, ex. 'noobul dreaq'), sau pentru comportament (ex.: a blocat Pay'N'Spray-ul).
- atunci cand factiunea nu are lider, subliderul nu are voie sa sanctioneze membrii, se aplica regula din regulament server.


- WAR: nu aveti voie sa parcati masinile personale in zona de WAR doar pentru a forma o 'baricada', si nici sa le spuneti celorlalti din factiune sa o faca. Cei care sunt prinsi ca parcheaza masini in zona de WAR sunt sanctionati cu warn de catre un admin.
- cand cineva iese dintr-o factiune (indiferent cum), nu mai poate intra in aceasi factiune pentru minim 10 zile.
Regula asta se aplica doar daca erati lider cand acel membru a iesit din factiune.
Regula cu 10 zile nu se aplica unui membru daca l-ati scos pe acel membru cand ati dat WIPE in primele 24 de ore dupa ce ati fost ales ca lider.


Reguli forum

- doar liderul este in masura sa ia o decizie in legatura cu un membru, asa ca e de preferat sa raspunda doar el in topicul unde se fac plangerile catre membri & topicul de aplicatii.
- liderul raspunde la toate reclamatiile facute impotriva unui sublider. Subliderul nu are voie sa-si inchida singur reclamatiile.
- se pune pe blacklist doar pe baza unor dovezi, si doar pentru motive clare precum DM sau insulte/jigniri grave. Nu aveti voie sub nicio forma sa inventati un motiv pentru a pune pe cineva pe BlackList. Pentru orice alt motiv acestuia i se face o plangere pe forum in categoria 'Plangeri'.
- liderii nu pot accepta in factiune playerii ce sunt pe blacklist-ul factiunii pentru care aplica.
- playerii ce fac parte dintr-o factiune si sunt pe blacklist-ul altei factiuni sunt obligati sa plateasca blacklist-ul altfel vor fi demisi cu FP. liderul factiunii pe care este in blacklist un player trebuie sa contacteze liderul factiunii din care face parte playerul pentru a-l informa ca are un player in factiune ce se afla pe blacklist-ul altei factiuni.
- nu mutati topicuri importante in "cosul de gunoi" precum 'aplicatii X', 'cereri demisii', 'poze X' din categoria factiunii doar pentru a face alte topicuri pe acelasi subiect. exista butonul de 'Edit', nu trebuie sa fiti owner-ul fiecarui topic.
- cei care nu au minim 7 zile in factiune nu pot depunde o cerere de inactivitate. Liderul e liber sa decida daca adauga sau nu aceasta regula in regulamentul intern al factiunii lui.
- cei care fac parte dintr-o factiune si primesc sau ofera bani / bunuri pentru a evita o reclamatie facuta impotriva lor in panel o sa fie sanctionati cu FW si warn de la un admin.

Regula se aplica dupa cel putin 5 zile de vechime pentru liderii noi.
- Daca liderul este inactiv o perioada, subliderul trebuie sa recruteze in locul sau.

Dupa ce sunteti acceptati intr-o factiune trebuie sa sustineti un test cu intrebari legate in principal de regulamentul intern/general al factiunii.
Testele care se dau pentru a intra in factiune trebuiesc sa fie cat mai complexe, sa contina cel putin 8 intrebari.
Testele sunt obligatorii inainte de /invite, liderul are datoria de a se asigura ca cei care intra in factiune sunt testati.
Cei care se ocupa de teste trebuie sa detina minim rank 2.


Alte reguli

-Un lider trebuie sa stea minim 10 de zile cu functia obtinuta iar daca renunta inainte de acest termen acesta va primi 80 faction punish.
Iinainte de a aplica pentru aceasta functie, gandeste-te de 2 ori inainte, pentru ca daca renunti repede, pe langa FP-ul primit, sansele tale pe viitor la o astfel de functie devin inexistente. Nu ne plac liderii care renunta repede, ne incurca si pe noi, incurca si o factiune intreaga.
Aici este inclusa si situatia in care iti este luata functia dupa mai putin de 30 de zile din diferite motive (incalcari din regulament, inactivitate mare, etc.).
Liderii cu mai multe cereri de inactivitate pot primi uninvite cu 80FP si daca au 10 zile in factiune. Ex: daca un lider are 11 zile in factiune si are cereri de inactivitate pentru 7 zile, acesta va primi uninivite cu 80FP.


- este interzis sa schimbati subliderii des. Puteti schimba un sublider dupa minim 3 zile, si doar 3 sublideri in decursul unei luni.
Se pot alege 2 sublideri in aceasi zi, dar ii puteti schimba dupa 3 zile, si doar 3 sublideri in decursul unei luni (30 de zile).
- cand este ales un nou lider la o factiune, zilele necesare membrilor pentru rank up o iau de la 0, indiferent de rank-ul detinut de un membru.
de ex.: Madalin. are rank 3, si este ales un nou lider. Pentru a primi Madalin. rank 4, acesta are nevoie de 14 zile vechime, incepand din ziua noului lider ales.
- banii din seif se folosesc pentru a plati salarii saptamanale membrilor din factiune.
- la /uninvite se pune doar motivul, fara alte cuvinte de genul "bafta", etc. Ex. de uninvite corect: cerere demisie.
- liderii au la dispozitie 72 de ore sa raspunda la o reclamatie, dar trebuie sa incerce sa raspunda in mai putin de 48 ore; liderii ce nu raspund la reclamatii in 72 de ore vor fi sanctionati cu warn la lider.
- toti playerii din factiune cu rank 1-5 au obligatia de a posta un raport de activitate, exceptie facand playerii ce au cerere de inactivitate si adminii.
- liderii ce gresesc motivul pentru uninvite vor fi sanctionati cu AV sau warn la lider, in functie de situatie.
- liderii ce schimba rank-ul unui player inainte de uninvite pentru ca acesta sa apara cu rank mai mare in faction history vor fi sanctionati cu 80FP si uninvite din factiune, iar faction history-ul playerilor ce au primit uninvite va fi modificat.


Reguli obtinere rank
Sunt determinate zilele minime pentru a putea acorda rank up, dar nu si zilele maxime. Liderul poate acorda rank up cand considera ca merita membrul sau.

- rank 1 se primeste automat cand intrati intr-o factiune.
- rank 2 se poate primi doar dupa minim 3 zile de la intrarea in factiune.
- rank 3 se poate primi dupa minim 4 zile de la acordarea rank-ului 2.
- rank 4 se poate primi dupa minim 6 zile de la acordarea rank-ului 3.
- rank 5 se poate primi dupa minim 3 zile de la acordarea rank-ului 4.
- rank 6 este subliderul.


Factiunile pasnice, departamentele si Hitman Agency pot avea 2 sublideri. Alegerea unor 2 sublideri este optionala.
Mafiile pot avea un singur sublider.
Subliderul este ales de lider, si ii poate acorda acest rank (rank 6) in orice moment.


Daca un membru primeste FW in acest timp, perioada minima se prelungeste cu inca 1 zi pentru fiecare FW primit.Reguli stergere FW-uri / AV-uri

- un FW se poate sterge dupa ce acel membru primeste rank up, sau dupa 2 zile de la primirea lui, in caz ca nu a primit alt FW intre timp.
- liderii nu au voie sa ceara bani pentru a sterge FW-uri.
- liderii nu au voie sa amane acordarea unui FW pentru a evita demiterea unui membru.
- un AV expira cand acel membru primeste al 2-lea AV. La 2/2 AV-uri, membrul primeste un FW si AV-urile expira.

Reguli activitate lider

- liderii trebuie sa joace minim 4 ore in ultimele 7 zile.
Cei care joaca mai putin de atat sunt considerati inactivi si risca sa piarda functia pentru inactivitate.
- liderii care nu intra pe server timp de mai mult de 5 zile risca sa piarda functia pentru inactivitate, indiferent ca au o cerere de inactivitate sau nu.
O factiune nu poate sta fara lider prea multe zile.
Madalin.
Madalin.
Owner Server SA:MP
Owner Server SA:MP

Mesaje : 36
Data de înscriere : 29/12/2015
Varsta : 20
Localizare : Targu Mures

Vezi profilul utilizatorului http://bluegamingrpg.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum